תאונות שונות, המתרחשות ברגע אחד של חוסר תשומת לב, עלולות לשנות את החיים באופן מוחלט. תאונה עלולה להסתיים נכות חלקית או מלאה, ופוגעת ביכולת התפקוד והעבודה של הנפגע.
קצבת הנכות מאפשרת הקלה והטבה בטיפולים רפואיים ובתכניות שיקום, עד שהנפגע שב לתפקוד מלא. מסיבה זו, מדינת ישראל מכירה בזכותם של נפגעי תאונות למיניהם, אשר איבדו את כושר עבודתם, לקבל סיוע זמני על מנת לסייע להם להתמודד עם תקופה קשה זו בצורה הטובה ביותר.
חוק ביטוח נפגעי תאונות
על פי החוק, דמי תאונה משולמים לאדם לפרק זמן קצוב, שאינו עולה על שלושה חודשים. הסכום המועבר במסגרת דמי התאונה מחושב בהתאם להכנסותיו מעבודה של האדם במהלך הרבעון שקדם לתאונה, כאשר דמי התאונה מהווים 75% מסכום זה. במקרה של אדם שאינו עובד, דמי התאונה יקבעו על סכום של 25% מהשכר הממוצע במשק בעת התאונה.
איך נקבעת הזכאות?
בהמשך, ולא יאוחר משלושה חודשים מיום התאונה, על הנפגע להגיש לידי הביטוח הלאומי בקשה לקבלת דמי תאונה, כאשר בקשה זו נדרשת להיות מגובה במסמכים רפואיים רלוונטיים, המוכיחים את אי יכולתו של הנפגע להמשיך בעבודתו. יש לציין, כי במידה ונמצא כי הנפגע סבל מנכות זמנית, ולפרק זמן של פחות מ-90 יום, הרי שסכום דמי התאונה יחושב באופן חלקי, ורק בהתאם לימים בהם הנפגע הוגדר כלא כשיר לעבוד.
ומה לאחר שלושה חודשים?
יצוין, כי ככל שאחוזי הנכות אשר נקבעו לאדם גבוהים יותר, כך עולה זכאותו לקבלת תוספות כספיות לסכום הקצבה, ובאופן יחסי למידת החומרה של נכותו. בנוסף, אם הנכות מונעת מהנפגע להתנהל באופן עצמאי במהלך חיי היום יום, ייתכן שהוא יהיה זכאי לסיוע כספי נוסף, לצורך מימון מטפל אישית.