מסיבה זו, מדינת ישראל הגדירה כללים ונהלים שמטרתם לסייע לאנשים הסובלים מנכות.
כיצד נקבע איזה אדם זכאי לקבלת הטבות המיועדות לנכים?
על מנת להחליט איזה אדם יזכה ליהנות מהטבות המיועדות לנכים, המדינה קבעה נוהל מוגדר, אשר מטרתו להבטיח שכל אדם הסובל מנכות, יזכה לקבלת ההטבות המוענקות בחוק.
כידוע, קיימים סוגים רבים ושונים של נכות, אשר באים לידי ביטוי ברמות חומרה שונות. גם החוק בישראל מכיר בעובדה זו, ומסיבה זו נקבע כי בשעה שמאן דהו מגיש בקשה להכיר בו כנכה, יש ראשית צורך לקבוע מהי “מידת” נכותו, דהיינו עד כמה נכותו משפיעה על יכולתו לתפקד באופן מלא.
הבדיקה הרפואית מבוצעת על ידי ועדה רפואית מיוחדת, הפועלת מטעם גורמי הביטוח הלאומי, אשר תפקידה לבחון כל מקרה לגופו, ולקבוע בהתאם לממצאיה הרפואיים מהו אחוז הנכות שייקבע לאדם, וכיוצא מזה מה היקף ההטבות לו יהא זכאי מטעם גופי המדינה השונים.
איך ניתן לשנות אחוזי נכות?
על מנת לשנות אחוזי נכות, יש באפשרותו של כל אדם לפנות לרופא תעסוקתי בבקשה להוצאת חוות דעת רפואית ביחס למצבו הרפואי העכשווי. אם נמצא שהמצב הרפואי הנוכחי מצדיק שינוי באחוזי הנכות שנקבעו לו, באחריות הרופא התעסוקתי לצייד את האדם בטופס פנייה מיוחד לגורמי הביטוח הלאומי, המפרט מהי הסיבה לשינוי הדרוש באחוזי הנכות.
בעקבות הגשת הבקשה החוזרת, באחריותם של גורמי הביטוח הלאומי לבצע פעם נוספת את ההערכה הרפואית הכוללת, וזאת לרבות בדיקה רפואית חוזרת של האדם על ידי ועדה רפואית. לאחר הבדיקה, הוועדה הרפואית קובעת האם אכן יש מקום לשנות את אחוזי הנכות שנקבעו לאדם, ובמידה וכן, מהם אחוזי הנכות שיקבעו לו.