Site icon המרכז לזכויות נכים

מחזיק תג נכה לרכב

מחזיק תג נכה לרכבמחזיק תג נכה לרכב הוא אדם שסובל ממוגבלות מסוימת בניידות. מטרתו של התג היא לסייע לאותו אדם בניידות שלו ובקבלת הקלות והטבות, אשר קשורות ברובן לתחום החניה. על תג נכה לרכב, מי זכאי לו ומה ההטבות הנכללות בתוכו נרחיב במאמר הבא. 

 

מהו תג נכה לרכב?

תג הנכה לרכב, המוכר גם בשמות "תו נכה" או "תג חניה לנכה", הוא תג שמוענק על ידי משרד הרישוי ומיועד לאנשים עם מוגבלויות ניידות. יש סיבות רפואיות שונות שמובילות למצב של מוגבלות בניידות. למשרד הרישוי יש רשימה של מגוון ליקויים במזכים בתו נכה. מטרתו העיקרית של תג זה היא לסייע בקבלת הטבות שונות והקלות בתנאי החניה. תג הנכה לרכב מהווה כלי חשוב למחזיקים בו והוא מאפשר להם לנהוג ולחנות בנוחות ולקבל את הסיוע הנדרש על מנת להתמודד בצורה הטובה ביותר עם המוגבלות הניידות שלהם.

המשרד מחויב לבדוק את הזכאות של מחזיק תג נכה לרכב ולוודא את תקינות המסמכים הרפואיים המציינים את רמת המוגבלות, כדי להעניק את התג לבעלי הזכות. תג הנכה מונפק בצורת כרטיס קשיח, ויש להצמידו בזמן החניה לחלון הקדמי בצדו השמאלי של הרכב או לחלון הצד הצידי של מושב הנהג בצורה שתאפשר ראותו בבירור.

במקרים שבהם ישנם שני כלי רכב המשמשים להסעת הנכה באופן קבוע, ניתן לקבל תג אחד שישמש לשני הרכבים. זאת תוך כדי הקיום בתנאים הרלוונטיים והעמידה בדרישות המשרד. 

סוגי תג נכה לרכב

קיימים שלושה סוגים של תגים לנכים-

תגי הנכים השונים מזינים את הצורך היחודי של כל קבוצה, והם מאפשרים לקהל הנכים לזהות בקלות את ההטבות והקלות שמגיעות להם בתחום החניה. כל תג מונפק בהתאם לצרכיו ולסוג המוגבלות של מחזיק תג נכה לרכב, והוא מזוהה בצורה ברורה על ידי הסמלים והצבעים המוגדרים לו.

 

מי זכאי לתג?

על מנת להיות מחזיק תג נכה לרכב, עליך לעמוד בתנאים הבאים הנקבעים על ידי משרד התחבורה-

במידה שאתם עונים על אחד מהתנאים הללו, תוכל לפנות למשרד התחבורה על מנת לקבל את התג הנכון לרכבך. יש לציין כי האחריות לקביעת אחוזי הנכות שלך מוטלת על ועדת ניידות במשרד הבריאות.

מלבד לקריטריונים הללו, יש ליקויים נוספים המזכים בתו נכה לרכב. למשרד הרישוי יש רשימה של כלל הליקויים בגינם ניתן לקבל את הזכות להיות מחזיק תג נכה לרכב. במסגרת הליקויים הללו נכללים ליקויים כמו- ליקויים נוירולוגיים, ליקויים קרדיולוגיים, ליקויים נשימתיים, ליקויים אורתופדיים, ליקויים בכלי דם היקפיים ומגוון מצבים רפואיים כמו דיאליזה, סרטן גרורתי, מדד BMI מעל 45, עיוורון ועוד.

 

תג נכה לצמיתות ותג נכה זמני

קיימים שני סוגים עיקריים של תגי נכה לרכב-

במידה שאתה מחזיק תג נכה לרכב זמני, יש צורך לקחת בחשבון כי עליך להגיש בקשה לחידוש כחודש וחצי לפני תום תוקפו. במקרים מסוימים, ייתכן וניתן להגיש את הבקשה כבר לפני שניים או אף שלושה חודשים מתוקף התג הקודם. משרד התחבורה מבצע תהליך אישור בזמן של עד שלושה חודשים (90 ימים) עד לאישור הבקשה או דחייתה. ניתן לערער על בקשה שנדחתה תוך 90 ימים ממועד הדחייה.

ההטבות הנכללות בתג

מחזיק תג נכה לרכב יוכל להנות ממגוון הטבות שונות הנכללות בתג- 

Exit mobile version