הורים שולחים את ילדיהם לבתי הספר מתוך מחשבה שבמהלך שהותם שם הם יהיו בטוחים לחלוטין, ומוגנים מפני תאונות למיניהן.
תרחישים אלו עלולים להוביל במקרים חריגים לתאונות, שחלקן יכולות להסתיים בנכות חלקית או מלאה. דווקא בשל כך, חשוב שכל הורה ידע כיצד יש לנהוג במקרים אלו, ומהי מעטפת ההגנה אשר החוק בישראל מעניק לתלמידי בתי הספר, במטרה לשמור על ביטחונם בשעות הלימודים, ומעבר להם.
תלמידי בית ספר מבוטחים בביטוח נגד תאונות אישיות
חשוב להבהיר שבניגוד לתפיסה השגויה של הורים רבים, כי הביטוח חל על הילד לא רק בעת שהותו בפועל בבית הספר, אלא גם בעת שהותו מחוצה לו, ולרבות בימי חופש ושבתון. הביטוח מגן על הילד מפני כל תאונה, במסגרת פרטית או מאורגנת, בעת פעילות פנאי או כל אירוע אחר, וזאת לא רק בישראל, אלא בכל מקום ברחבי העולם.
הביטוח לא מכסה כל סוג של תאונה
החוק מגדיר מספר מקרים חריגים, אשר אותם ביטוח תאונות אישיות לא מכסה. בין היתר, הביטוח לא מכסה מקרים של תאונת דרכים, וזאת אף במקרים בהם התאונה אירעה במהלך אירוע יזום מטעם המוסד החינוכי (כגון טיול שנתי). כמו כן, הביטוח ככלל אינו מכסה מחלות למיניהן, ולמעט במידה והמחלה נגרמה באופן ישיר במסגרת תאונה, אשר מכוסה על ידי הביטוח.
כיצד ניתן לקבל פיצוי בגין תאונה בבית ספר?
על מנת לקבל פיצוי בגין תאונה בבית ספר, יש באפשרות ההורים להגיש תביעת ביטוח, וזאת ישירות לחברת הביטוח המספקת את ביטוח התאונות האישיות עבור התלמיד. לצורך כך, ניתן לפנות להנהלת המוסד החינוכי בבקשה לקבל את שם חברת הביטוח, ולרבות כתובת להגשת התביעה.
חשוב לציין, כי במקרים של תאונות המובילות לנכות של תלמיד, ביטוח תאונות אישיות מזכה בקבלת פיצויים בסכומים ניכרים, כאשר נכות בשיעור של 100% יכולה לזכות בפיצויים בסכום של 350,000 ₪, כאשר במקרים של נכות ברמה נמוכה יותר – סכום הפיצויים מחושב בהתאם לכך. ראו גם: קצבת נכות כללית – מהי?