הוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי, הינה פעולה אשר מאפשרת לבעלי מוגבלויות להחנות את רכביהם במקומות חניה ייעודיים לאנשים נכים בלבד. בכך, הוצאת תו נכה לרכב מאפשרת לאנשים הקלה מסוימת בהתנהלותם הכללית מחוץ לביתם. על מנת הוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי, יש לעקוב אחר מס' שלבים – המשיכו לקרוא.
אנשים נכים או בעלי מוגבלויות פיזיות רשאים, ע"פ החוק בישראל, להחנות את רכביהם במקומות שבהם החניה אסורה, אם כי חנייתם במקומות אלו מותרת בתנאים מסוימים. המשתמע מכך הוא, שאנשים נכים רשאים להחנות את הרכב במקומות שהחנייה אינה מותרת בהם, וזאת בנוסף למקומות החניה הייעודיים לנכים. על מנת להוציא את תו הנכה לרכב, אפשר לנקוט באחד מ-2 הדרכים הבאות:
- הוצאה עצמית של תו נכה: במקרה זה, יהיה עליכם לבדוק, להמציא ולספק את כלל הפרטים המלאים, הבירוקרטיות והמסמכים הדרושים לתהליך, מה שיחייב אתכם פנייה לאתר של משרד התחבורה בכתובת GOV של המדינה.
- סיוע מקצועי בהוצאת תו נכה לרכב: בין אם נעזרים בסיועו של עורך דין ראובן אשכנזי מהמרכז לזכויות נכים או בעו"ד אחר, אלו יטפלו בכלל הזכויות שלכם ובתהליך להוצאת התו.
מהם הקריטריונים להוצאת תו נכה לרכב?
אם אתם מתעניינים לגבי הוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי, קחו בחשבון שישנם מספר קריטריונים שיהיה עליכם לעמוד בהם על מנת לקבל סופית את התו. באופן כללי, ישנם 3 קריטריונים עיקריים אשר מגדירים מי זכאי להוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי. אלו הם התנאים:
- ניוד: נכים אשר זקוקים להתנייד ברכבים מפאת נכות ברגליים.
- סכנת התדרדרות מצב בריאותי: אנשים נכים בנכות של לפחות 60%, כאשר ניוד ללא רכב עשוי להוות גורם המסכן את מצבם הבריאותי ועשוי לגרום להתדרדרות או החמרת הנכות.
- כיסאות גלגלים: אנשים נכים אשר מוגבלים בתנועה שלהם ובניוד וזקוקים לכיסאות גלגלים על מנת להתנייד ממקום למקום.
בנוסף ל-3 הקריטריונים הנ"ל, יש לציין 2 דברים חשובים:
- באתר של משרד התחבורה תוכלו למצוא קריטריונים נוספים אשר מגדירים מי זכאי להוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי.
- על פי החוק בישראל, אין צורך לעמוד בכל הקריטריונים על מנת להוציא תו נכה לרכב. ברוב המוחלט של המקרים, יש לעמוד בקריטריון אחד בלבד על מנת להיות זכאים להוצאת התו.
כיצד מוציאים תו נכה לרכב ביטוח לאומי?
הוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי מצריכה מהאדם הנכה להמציא כמה וכמה מסמכים שונים, כאשר את רוב התהליך ניתן בימינו לצלוח באופן מקוון. יחד עם זאת, אנשים רבים נוטים להסתבך עם הוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי גם כאשר זה נעשה באונליין, כך שניתן ומומלץ לקבל סיוע בתהליך. בין אם מקבלים את הסיוע מאת עורך דין ראובן אשכנזי או מעו"ד אחר, התהליך יצריך הנפקה של המסמכים הבאים:
- טופס בקשה עבור הוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי.
- צילום הפרוטוקול הרפואי של האדם המבקש תו נכה לרכב.
- עם הגבלה של עד 2 רכב, יש לצרף מכתב בחתימת האדם הנכה, כאשר מכתב זה יציין את מספרי הרישוי של הרכבים המצריכים תו נכה.
- צילום של ת"ז הכולל גם את ספח תעודת הזהות.
- בהתאם לכמות כלי הרכב, יש לצרף צילומים של רישיונות הרכבים.
על מנת להקל על האנשים ככל שניתן, כאמור, את רוב המסמכים ניתן לשלוח באופן מקוון מבלי לצאת מהבית. עם זאת, בכל מקרה ניתן לקבל סיוע מאת גורם מקצועי במקרה שמסתבכים עם ההליך.
למה להסתייע בעו"ד להוצאת תו נכה לרכב?
במילים פשוטות, עורך דין יעזור לכם להשיג את התו במינימום זמן וטרחה. זאת, מכיוון שעורכי דין מבינים, מכירים ובקיאים בתהליך מתחילתו ועד סופו. כמו כן, ישנם עורכי דין אשר מתמחים ספציפית בתחום ובדינים של זכויות נכים, ככה שמוטב לקבל את הסיוע מאיש מקצוע אשר מכיר מקרוב את אוכלוסיית הנכים בישראל.
בין אם תקבלו סיוע מאת עו"ד ראובן אשכנזי או מאת עו"ד אחר, התהליך של הוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי יהיה הרבה יותר מהיר ופשוט כאשר תקבלו את הסיוע המקצועי שאתם זכאים לו. בעוד שהשירות של עו"ד עשוי לעלות כמה שקלים בכיס, בד"כ זה שווה את החיסכון בזמן יקר ובמאמצים המושקעים בהוצאת התו לבד.
המרכז לזכויות נכים – הסיוע המגיע לכם
אנשים רבים בישראל מתמודדים עם מציאות מורכבת וחיים מאתגרים מאוד, ואין ספק, שמדינת ישראל היא מדינה בעלת אוכלוסייה לא קטנה של נפגעי פיגועים, נכי צה"ל ועוד. בתוך כך, המרכז לזכויות נכים הוקם ועובד כיום כדי לספק שירות, מידע וסיוע כללי לאנשים בעלי מוגבלויות בישראל.
בין אם אתם צריכים סיוע בתהליך של הוצאת תו נכה לרכב ביטוח לאומי, או שמא אתם צריכים סיוע בעניין אחר, צרו קשר עם צוות המרכז. המרכז לזכויות נכים מנוהל על ידי עורך דין ראובן אשכנזי, בעל ניסיון עשיר ורצון לסייע לכל פונה ככל הניתן.